Rust en ruimte

Wat betekent ruimte en rust voor jou? Voor mij heel veel, daar ben ik de afgelopen weken (weer) achter gekomen. Als je een keer in Canada geweest bent zal je weten wat ik bedoel als ik zeg; wat een rust. Je rijdt daar weg bij het vliegveld en je ervaart ruimte. Bredere straten dan in Nederland, 50% van het land bestaat uit bos en er wonen 2 keer zoveel mensen als in Nederland maar het land is ruim 250 x zo groot. Ohh en die natuur, wat schitterend daar. Ik ben echt een natuurmens en dat komt op die momenten echt naar boven. Ik ervaar dan in mijn hele lijf rust en kalmte, zonder daar moeite voor te doen. Dan kom je weer aan op Schiphol en meteen de welbekende mierenhoop. Ik voel dat ik dan moeite moet doen om die rust en kalmte te blijven ervaren. Natuurlijk heb ik mijn tools om rust te ervaren zoals mediteren en mindful leven. Toch zet het mij wel aan het denken.. Wat zijn we hier in Nederland toch allemaal aan het doen? Het kan ook zo anders.

Hoe zit dat bij jou? Lukt het bij jou om rust te kunnen blijven creëren?

Als je nu wel wat rust kan gebruiken, ga dan naar de volgende link en sluit lekker je ogen. https://www.youtube.com/watch?v=y7e-GC6oGhg

Heel wat anders… ik wil dit echt even met jullie delen:

Joyce zegt; “Het was precies wat nodig had. Na veel diëten en bezig zijn met eten maar toch niet afvallen had ik iets nodig dat mij meer leerde over eten en waarbij ik meer bewustzijn kreeg daarover. Brenda weet ontzettend veel over eten en leert je slimme tips. Iedere keer wordt er 1 ding uitgehaald om te veranderen. Hierdoor is het goed vol te houden en creëer je bewustzijn. De oefeningen van Carla maken dat je ook tijd neemt voor jezelf en ook bewustzijn creëert. Ik vond het een hele fijne combinatie en ben er nog steeds bewust mee bezig.” Deze onwijs gave referentie hebben Brenda en ik gekregen over ons programma de Food & Mind Switch. Dat maakt mij dankbaar en heel blij.