Oh wat een jaar

Ik moet meteen denken aan dat programma op de zaterdagavond. Heerlijke show vind ik dat, maar dat ter zijde. Veel mensen kijken bewust of onbewust in de maand december terug naar afgelopen jaar en kijken dan ook naar het komende jaar. Wat wil je komend jaar echt gaan doen of laten? Doe jij dat ook?

Ik heb dat in ieder geval wel gedaan. Ik durf wel te zeggen dat het een bewogen jaar voor mij was. Op alle gebieden van mijn leven. Gezondheid van mijn moeder heeft een grote rol gespeeld en daardoor was de reis naar Canada met haar en mijn man nog extra mooi. Ook mijn persoonlijke ontwikkeling, waardoor je op bepaalde gebieden anders in het leven komt te staan. Ontwikkelingen op het gebied van relaties; verdieping of juist acceptatie van iets wat er niet is en niet zal komen. Met betrekking tot Set your mind; kom ik weer met het woord ontwikkelingen, maar die zijn er genoeg geweest afgelopen jaar. Waarvan deelname aan het gemeente project Zaai en het behalen van mijn diploma op het gebied van coaching een onderdeel waren. Dankbaar ben ik voor afgelopen jaar. Wat 2019 mij brengen gaat heb ik tot op zekere hoogte zelf in de hand, maar ik besef onderstaande heel goed en dit wil ik graag aan je meegeven.

Er staan 3 dingen vast in het leven

Alles verandert, geluk is een keuze, en alles is potentieel.

Dit zijn drie fundamentele waarheden. Rationeel gezien begrijpen we dat zelfs de meest frustrerende situatie uiteindelijk zal veranderen. Toch neigt je geest ernaar om met moeilijke situaties om te gaan alsof ze er altijd zullen zijn. Het eerste inzicht bij bewustzijn gaat over het ontwikkelen van het besef dat alles verandert, dat alles van voorbijgaande aard is. Alles. Hoe meer je, bewust, het feit omarmt dat alles verandert, hoe makkelijker het wordt om met negatieve zaken om te gaan, want je weet dat ze weer zullen veranderen.

Geluk is een keuze: Het gaat hier om de manier waarop we omgaan met onze omgeving die een problemen schept die we in het leven ervaren. Wat de externe omstandigheden ook zijn, wij zijn zelf de bron van ons geluk of onze frustratie. Kijk wat er wel is, wees daar dankbaar voor.

Alles is potentieel; Het inzicht dat alles potentieel is en dat er geen solide, geïsoleerd zelf is, houdt in dat we onszelf kunnen herdefiniëren. Dit kan wat zweverig overkomen, wil je beter begrijpen waar ik het over heb? Kijk dan eens dit filmpje; https://www.youtube.com/watch?v=9U_Syz7e6t8

Ik wens je in ieder geval hele fijne feestdagen en een heel mooi 2019. Liefs, Carla