Waar zit jij met je gedachten?

Waar zit jij met je gedachten?

Wat hebben we, qua weer, een mooi weekend achter de rug. Maar mijn vraag aan jou; waar zat jij met je gedachten?

Wat heb je dit weekend gedaan? Heb je een stuk gelopen, in de tuin of op een terras gezeten of een stuk gefietst? Hoe was dat? Heb jij ook echt van het weekend kunnen genieten? Misschien denk je nu; Carla zeg gewoon waar je naar toe wilt!

Waarom ik dit vraag is omdat ik nieuwsgierig ben. Waarom ging jij een stuk lopen, waarom ben je op een terras gaan zitten? Was dat omdat je wel van dit weer moest genieten? Of omdat je het wilde? En toen je eenmaal buiten was, waar zat je toen met je gedachten? Voelde je op dat moment de zon op je huid? Zag je de vogels vliegen? Heb je de narcissen gezien die al weer om hoog komen? Hoe smaakte dat drankje op het terras? Heb je genoten van het gezelschap waar je mee was? Zo kan ik nog wel even doorgaan. Of dacht je aan die vergadering die je komende week krijgt, of aan de boodschappen die je nog moest halen, of vraag je je af of je wel genoeg gesport hebt deze week, of dacht je aan die discussie die je gevoerd hebt, of dat je die ene situatie met je kind wel goed hebt aangepakt… Ga zo maar door. Misschien verschijnt er nu wel een kleine glimlach op je gezicht, een glimlach van herkenning. Mooi zo, dat is dan bewustwording.

Zou het niet heerlijk zijn als je dan eenmaal buiten bent in het voorjaarszonnetje, dat je daar dan ook echt van geniet? Bewustwording van waar jouw gedachten naar toe gaan is stap één, accepteer dat ze er zijn en oordeel er niet over is stap twee. Stap drie; focus je dan weer op waar je bent, op wat je aan het doen bent. Stap vier; Geniet!

Fijne week!