Maart roert zijn staart

Hoe was de maand maart voor jou?

Ik ben wat heen en weer geslingerd deze maand. Van een confronterende Zaai bijeenkomst, naar de trots die ik voelde bij de publicaties van mijn e-learnings, naar een afwijzing van een opdracht voor een bedrijf, naar een ontzettende succesvolle workshop Kennismaking EFT en een te gekke recensie van een coachee, weer terug naar aarde vanwege nog een afwijzing maar daarna toch een nieuwe klant en de start van mijn nieuwe opleiding NLP Practitioner. Adem in, adem uit. Wauw wat een maand.

Sommige van jullie zullen denken, waar begin je aan Carla? Ik denk, waarom begin je er niet aan? Het geeft me veel energie als er een succes plaats vindt en ik doe wat ik leuk vind. Natuurlijk is het niet altijd makkelijk, vooral die tegenslagen vind ik lastig. Mijn oude patronen komen dan om de hoek kijken. De gedachten “ik kan het niet”, “ik ben niet goed genoeg” laten zich dan horen. Ik voel dit dan in mijn lijf, ik voel dit dan in mijn maag. Dan weet ik meteen, hé daar is Gargamel weer. Gargamel? Ja Gargamel.

Om afstand te creëren heb ik deze negatieve gedachten een naam gegeven en ja inderdaad naar de sluwe tovenaar van de smurfen. Ik laat het er even zijn, het mag er even zijn want wegstoppen heeft geen zin. Als je het wegstopt komt het een andere keer harder terug. Wel zorg ik ervoor dat ik er niet in verdrink. Hoe?Ik pak Winnie de Pooh erbij. Als ik aan Winnie denk moet ik namelijk lachen. Ik ga redenen oproepen waaruit blijkt dat die negatieve gedachten niet waar zijn. Dat Gargamel maar uit zijn nek loopt te …. om het zo maar te zeggen. In het begin was het erg lastig om deze positieve gedachten op te roepen. Maar des te vaker je dit doet, des te makkelijker het wordt. Gargamel is altijd aanwezig en het lijkt me heerlijk als ik hem eens en voor altijd zou kunnen wegtoveren. Maar of dat ooit gaat lukken, geen idee. Wat ik nu doe, is accepteren dat hij er (voorlopig) nog is. Dat helpt al enorm.

Heb jij ook een Gargamel? Zoja? Zorg je dan ook dat er een Winnie is? Succes en nog een fijne week.