Het wordt steeds gekker ;)

Gisteren hebben meerdere mensen tegen mij gezegd; “Carla, ben je gek geworden?”. Gisteren zijn we namelijk met een klein groepje de Westeinder plassen in gegaan. We hebben namelijk “Koud water training” gekregen van Jolanda Burgers. De temperatuur van het water was ongeveer 10 graden en ja we zijn er allemaal in geweest.

Het begon voor mij bijna 5 jaar geleden met het volgen van een Mindfulness training. Ik wilde niet meer als een kip zonder kop rond rennen, ik wilde meer rust ervaren. Die training was voor mij de eerste grote stap van persoonlijke ontwikkeling. Na die training wist ik dat ik meer wilde. Ik wilde Mindfulness overbrengen op andere mensen, mensen moesten hier van weten. Daarom volgde daarna de Mindfulness trainersopleiding op het gebied van emotionele intelligentie. Het ging verder; daarna een opleiding tot Gelukscoach, cursussen op het gebied van EFT, NLP, etc. Allemaal opleidingen gericht op het vergroten van persoonlijke ontwikkeling.

Persoonlijke ontwikkeling stopt niet als je er eenmaal mee begonnen bent! Ik kan me bijna niet meer voorstellen dat ik mijn leven leefde als een struisvogel. Dat ik mijn kop in het zand stak.. Nu neem ik mijn eigen verantwoording. Of het leven er makkelijker op wordt weet ik nog niet, ik weet wel dat ik meer geniet. Ik kan meer stil staan, dankbaar zijn voor waar ik nu ben en met wie. Mijn comfortzone wordt iedere week wel een keer gestretcht. Zoals gisteren bijvoorbeeld. Het is zo bijzonder om weerstand te ervaren en iets dan toch te doen. Daarna voel je je krachtig en dit gevoel is zo fijn, dat kan ik iedereen aanraden.

Wat ga jij deze week doen om jouw comfortzone iets te stretchen? Ik gun je deze stap!