Hoe gaat het met jou?

Durf jij te voelen wat je echt voelt?

In deze tijd, waar het corona virus iedere dag wel voorbij komt, merk ik dat mijn emoties alle kanten opgaan. De ene keer ben ik boos, verdrietig en angstig en het andere moment voel ik rust, vertrouwen en geloof ik dat deze tijd ergens goed voor is.

Wat ik merk is dat het belangrijk is om al deze emoties er te laten zijn. Want vooral "negatieve" emoties toelaten is belangrijk. Wegstoppen werkt niet, uiteindelijk komen die emoties altijd een keer terug en dan vaak 3x zo hard. Door emoties toe te laten gaan de moeilijke momenten ook sneller voorbij. Dus ik ben nieuwsgierig naar mijn emoties. Ik merk op dat ze er zijn, ik voel in mijn lijf waar ze zitten. Ik maak er bewust contact mee. Het kan even heftig zijn om echt te voelen, maar als ik het ruimte geef, dan komt er daarna ook weer ruimte vrij.

Wat mij helpt is om het mezelf te gunnen niet het maximale uit mezelf te halen iedere dag. Als ik even niets wil doen, dan laat ik dat mezelf toe. Ik luister naar mijn lijf, doe wat ik nodig heb. Daarnaast noem ik iedere dag minimaal 3 dingen op waarvoor ik dankbaar ben, dit geeft mij een fijn gevoel en word daar rustiger van.

Leef bewust en mediteer, dit kan je zeker helpen bij stress, angst en onzekerheid. Zorg goed voor jezelf en blijf gezond! Liefs, Carla